Moooi

Moooi

Moooi inspireert en verleid de wereld al meer dan 10 jaar lang met schitterend en innovatief design. Moooi is in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Deze twee pioniers vullen elkaar perfect aan. Marcel Wanders is een designer in hart en nieren met een goed oog voor marketing. Casper Vissers is een geboren marketeer met een passie voor design. Niet alleen heeft Moooi prachtige design verlichting, Moooi heeft ook verscheidene collecties aan design meubilair en accessoires voor in en om uw huis.

Moooi heeft door de jaren heen verschillende internationale awards mogen ontvangen voor hun uitzonderlijke designs. Zo hebben ze in 2002 de “100% Design Blueprint Award for Best Product”, in 2003 de “FX Award for Best Furniture and Lighting” en in 2007 de “Elle Deco International Design Award” ontvangen. Nog niet zo lang geleden, in oktober 2014, heeft Moooi op de Harper’s Bazaar tijdens de interior Design Awards 2014 de award voor“Best Lighting Brand” mogen ontvangen.

Artikelen 1 tot 50 van 90 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 50 van 90 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Top designers van Moooi

Moooi werkt met een portfolio van internationale uitblinkers in de design wereld zoals Bertjan Pot, Studio Job en Richard Hutten, ook Marcel Wanders zelf draagt veel bij aan de collecties van Moooi.

Bertjan Pot is de designer achter de Prop Light waardoor Moooi “the Best Lighting Brand” award in ontvangst mocht nemen. De ontwerpen van Bertjan Pot beginnen meestal met onderzoek naar materiaal en resulteren vervolgens in een interieur product waar een sterke fascinatie voor techniek, structuur, patronen en kleuren vanaf straalt. Naast Bertjan pot werkt Moooi ook samen met Studio Job. Zij zijn het brein achter de Moooi hanglamp genaamd “Paper chandelier”. Weelderig, ingewikkeld, ironisch, Studio Job combineert een buitengewoon niveau van vakmanschap met uitzonderlijke decoratie. Op het internationale podium is Richard Hutten één van de meest bekende Nederlandse designers. Hij staat bekend om zijn functionele en ook vaak humoristische ontwerpen. Voor Moooi verlichting heeft hij de Dandelion vloer- en hanglamp ontworpen.

Marcel Wanders is door “The New York Times” uitgeroepen tot de “Lady Gaga of Design”. In zijn ontwerpen mixed Marcel Wanders vaak innovatieve materialen en technieken met daarin een knipoog naar alom vertrouwde historische stijlen en grondvormen. Marcel Wanders heeft al meerdere internationale awards ontvangen waaronder ”Designer of the Year” in 2006.

Moderne klassiekers van Moooi

Moooi hanteert een stijl die exclusief, uitdagend, speels en verfijnd is. Eentje die gebaseerd op liefde voor design. Moooi combineert het unieke karakter van antiek met de frisheid van hedendaags design. Moooi lampen heeft vloerlampen, hanglampen en tafellampen. Hieronder hebben wij voor u een paar van de meest spraakmakende en bijzondere Moooi lampen op een rijtje gezet.

Het heeft ontwerper Bertjan pot 3 jaar gekost om de Random Light te ontwikkelen. Elke Random Light heeft een uniek patroon welke door de transparante draden op de muur geprojecteerd worden. Random Light van Moooi wordt op een speciale manier gemaakt. Glasvezel draden worden op een willekeurige manier om een ballon gespannen. Omdat er epoxy-hars op deze draden zit kan de ballon na verloop van tijd leeglopen en blijven de draden staan op hun positie. Na nog wat aanpassingen hou je deze bijzondere en unieke lamp over. Een andere zeer populaire en unieke lamp is de Raimond. De Raimond van Moooi is ontworpen door een wiskunde docent genaamd Raimond Puts. Deze lamp van Moooi stelt een ieder in staat om zelfs op de meest bewolkte avonden omhoog naar de sterren te staren. De transparante lenzen van deze lamp zijn zo ontworpen om een warm licht door de kamer te verspreiden en geeft een fantastisch mooi effect.

Bertjan pot en Marcel Wanders hebben met de Heracleum natuurkrachten gebotteld in de vorm van een schitterende lamp. De Heracleum van Moooi is geïnspireerd op de gelijknamige plant die zomers veelal het Nederlandse landschap versierd en ook wel bekend staat als “berenklauw”. De vele vertakkingen en blaadjes geven een mooi natuurlijk effect in de kamer. Deze lamp is een echte eye-catcher en is een fantastische toevoeging binnen ieder interieur.

De Paper Chandelier is een hanglamp van Mooi verlichting. Deze lamp is een ode aan de klassieke stijl in een modern jasje en aan het onorthodoxe materiaal dat gebruikt word. Deze Moooi hanglamp is verantwoordelijk voor het winnen van de de eerder genoemde “Elle Deco International Design Award” in 2007 en is immens populair. Moooi heeft nog meer mooie hanglampen die een bijzondere plek zullen innemen binnen het interieur. De Light Shade Shade is een spiegel die zowel zijn omgeving reflecteert maar ook de kroonluchter aan de binnenkant verbergt. Zodra de Light Shade Shade word aangedaan onthult hij zijn voorheen onbekende identiteit en stelt de schoonheid die hij van binnen heeft ten toon. Een andere, erg bijzondere lamp die niet uit mag blijven is de Rabbit lamp. De Rabbit lamp is een 1:1 schaal ontworpen konijn en brengt een vleugje natuur in sprookjesstijl met zich mee. Door het negeren van abstractie en zijn inspiratie te halen uit een levend wezen brengt deze lamp sterke emoties over en lokt hij altijd een intense reactie van de beschouwer uit.

Moooi bij LightBrands

LightBrands is officieel dealer van Moooi verlichting. Heeft u vragen over één van de producten van Moooi neem dan snel contact op met onze deskundige klantenservice via 085 4890 360 of door middel van ons contactformulier. Is een Moooi product op voorraad? Dan geldt: Vandaag besteld = morgen in huis. Vanaf € 50,- GRATIS thuisbezorgd!