Graypants

Graypants

Graypants is opgericht in 2008 en werkt vanuit Seattle. Wat de lampen van Graypants zo bijzonder maakt, is dat ze voor het grootste gedeelte bestaan uit gerecycled karton. Sinds 2013 is het aanbod uitgebreid met lampen vervaardigd uit aluminium. Tegenwoordig heeft Graypants ook een kantoor en werkplaats in Amsterdam. De twee meesterbreinen achter Graypants zijn Seth en Jon. De lampen van Graypants zijn voornamelijk hanglampen. De serie kent maar één vloerlamp en één tafellamp.

45 artikel(en)

per pagina

45 artikel(en)

per pagina

Graypants, milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoorde verlichting

Lampen gemaakt van gerecycled karton, wat een idee! Het karton wordt gesneden met een laser waarna de lagen met de hand worden geassembleerd. Dit wordt onderstreept door een handtekening van de maker op de fitting, een leuk detail. Doordat het om gerecycled karton gaat is elke lamp anders. Er ontstaan variaties in kleur waardoor er mooie patronen ontstaan in zowel de lamp zelf als de verlichting die er van af komt. Dit zorgt voor een fantastische sfeer in elke ruimte.

Wat ook geweldig is aan de verlichting van Graypants is dat het materiaal ethisch verantwoord is. Zo wordt het karton lokaal ingekocht en werkt het duo samen met sociale werkplaatsen waarbij mensen met een handicap zich kunnen ontwikkelen en leren te werken met hun handen.

Kwaliteit, zorg en geur

Het merk Graypants staat voor kwaliteit, zorg en geur. De lampen van Graypants worden met alle zorg en perfectie gemaakt. Als uw Graypants lamp beschadigd is kunt u gemakkelijk contact opnemen en zal er gezorgd worden voor een passende oplossing.

De Graypants lampen moeten met zorg worden behandeld. Schoonmaken kan niet met vochtige middelen. Het advies is om met een luchtspray of föhn de lampen stofvrij te maken. Alle graypants armaturen zijn voorzien van een brandwerende laag.

Wanneer iemand voor het eerst een Graypants lamp besteld zal het opvallen dat deze de eerste paar weken ruikt naar verbrand karton. Dit komt omdat randen van het karton worden weggebrand met een laser. Deze geur hoort bij de lamp en zal na verloop van tijd weg trekken.

Graypants bij LightBrands

LightBrands is officieel dealer van Graypants verlichting. Wilt u meer weten over een van de producten of bent u benieuwd welke Graypants in de showroom zijn te bewonderen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 085 4890 360 of stel uw vraag via ons contactformulier. Wilt u de producten van Graypants liever in het echt bekijken? Kom dan snel langs bij ons in de showroom, kijk hier voor onze openingstijden. Is een product van Graypants voorradig? Dan geldt: Vandaag besteld = morgen in huis. Vanaf € 50,- GRATIS thuisbezorgd!