Flos

Flos

Verlichting van het grote Italiaanse merk Flos behoort tot de absolute top in de designwereld. Flos werkt samen met verschillende inventieve internationale ontwerpers zoals Antonio Citterio, Patricia Urquiola, Philippe Starck en Jasper Morrison. Ook Nederlander Marcel Wanders heeft inmiddels een grote bijdrage geleverd aan het prachtige verlichtingsassortiment van Flos.

 

Artikelen 1 tot 50 van 118 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 50 van 118 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Flos historie

Het Italiaanse merk Flos is opgericht in 1962 en gaat dus alweer 50 jaar mee. Eind Jaren 60, in Italië, vond er een snelle toename plaats in het in herhaling vallen van ontwerpers, in tegen stelling tot Flos die juist toen een strategie aannam die was gericht op de duurzaamheid van de vindingrijkheid van zijn ontwerpers. Flos had tijdens deze periode het geluk om de twee Castiglioni broers te ontmoeten, twee ontwerpers die meer dan alleen architecten waren en ook artiesten die meer dan alleen designers waren. Zij hadden talent voor het samenbrengen van verschillende industriële componenten, zowel bestaand als speciaal ontworpen, en waren onder andere verantwoordelijk voor de populaire Flos lamp genaamd Flos Arco.

In de jaren die volgde stond Flos voor het eerst op een tentoonstelling genaamd 'Italy, the New Domestic Landscape' georganiseerd door het museum van de moderne kunst in Italië. Voor zo een jong bedrijf was het erg bijzonder dat Flos al zo goed gerepresenteerd werd. In het tweede gedeelte van de jaren 70 groeide Flos uit tot een alom bekend merk.

De jaren 80 stonden in het teken van grote strategische veranderingen. De grootste was het aansluiten van Philippe Starck bij Flos. Philippe Starck was destijds al een wereldberoemd designer en bracht vele commerciële voordelen met zich mee voor het merk Flos.

Tijdens de jaren 90 begon de versnelde globalisering in te zetten en gebruikte Flos buiten de bekende meesters binnen het vak steeds meer onbekende designers. Flos deed dit om een groter design publiek aan te spreken. Gedurende deze periode heeft Flos het op de markt brengen van design families geïntroduceerd, verschillende variaties van de zelfde lamp.

Met de ingang van de nieuwe eeuw wilde Flos zich meer op de efficiëntie van hun verlichting focussen zodat niet alleen het design, maar ook de binnen kant van de hoogste kwaliteit was. Hiermee luiden zij een tijdperk voor zichzelf in waar duurzaamheid steeds belangrijker zou worden.

Design filosofie

De filosofie van flos is een bijzondere, hieronder hebben wij een gedeelte voor u vertaald naar het Nederlands.

“50 jaar werkzaam in het voorzien van licht scheppende objecten en het verhelderen van vele generaties van dromen. Voor Flos is licht een manier voor het uitdragen van nieuwe ideeën en het blootleggen van nog niet eerder ervaren emoties. Wij schrijven de toekomst, lezen het verleden en drukken ons uit in het heden. In een constante stroom van positieve uitdagingen en dappere keuzes hebben wij ons imago en identiteit vorm gegeven.”

Modellen van Flos

Flos heeft over de jaren heen zoveel lampen op de markt gezet dat het zonde is om niet een aantal van de meest bijzondere Flos lampen in het zonnetje te zetten.

Éen van de meest populaire Flos lampen is de Flos Skygarden. De Skygarden is ontworpen door een van de meest bekende Nederlandse designers op het internationale speelveld Marcel Wanders. De Skygarden is van buiten gezien een stijlvolle en nieuwerwetse lamp, maar heeft aan de binnenkant een gipsen verassing. Er is op de binnenkant namelijk, op een spectaculaire wijze een bloemenkunstwerk afgebeeld. Hierdoor is deze lamp niet alleen als die aan staat mooi om te zien.

De Smithfield is een lamp die zo bijzonder is doordat hij zo simpel is. De flos Smithfield is ontworpen door Jasper Morrison en is beschikbaar als hanglamp en als plafondlamp.

De Flos Aim springt in het oog en uit de massa doordat deze lamp op bijzondere wijze gebruik maakt van zijn snoer. Bij een normale lamp word de snoer over het algemeen als een onvermijdbaar kwaad gezien. De designers van de Flos Aim stellen het snoer juist op bijzondere manier tentoon. De Flos Aim die eerst heel toepasselijk “Lianes” genoemd zou worden houd de focus op een uiterst nonchalante ,maar toch stilistische manier op het snoer.

De Flos 265 is voor precies en direct licht. Deze lamp word aan de muur gemonteerd en heeft vandaar uit een radius van ongeveer 180 cm waar in hij zich vrij kan bewegen.

De al eerder benoemde Flos Arco was in zijn tijd al zo dusdanig populair dat hij meteen, en ook over en over gepoogd is te kopiëren. Tijdens zijn gehele geschiedenis is deze gehoornde lamp honderden keren vervalst en nagemaakt, maar geen één keer met een succesvol resultaat.

Flos bij LightBrands

Wilt u meer weten over een van de producten of bent u benieuwd welke Flos lampen in de showroom zijn te bewonderen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 085 4890 360 of stel uw vraag via ons contactformulier. Wilt u de producten van Flos liever in het echt bekijken? Kom dan snel langs bij ons in de showroom, kijk hier voor onze openingstijden. Is een product van Flos voorradig? Dan geldt: Vandaag besteld = morgen in huis. Vanaf € 50,- GRATIS thuisbezorgd!