Brand van Egmond

Brand van Egmond

Uitgangspunt bij de ontwerpen van Brand van Egmond is persoonlijkheid. De armaturen vertegenwoordigen een artistiek design gebaseerd op emotie en natuur. Inspiratie wordt gevonden in simpele schoonheden, zoals regendruppels die neerplonsen in een zwembad of de eenvoud van een brandende, flakkerende kaars.

45 artikel(en)

per pagina

45 artikel(en)

per pagina

Het begin van Brand van Egmond

Ooit begonnen als freelancers hebben William Brand en Annet van Egmond hun identiteit zeer sterk weten te karakteriseren en behouden. Van het moment dat 25 jaar geleden de Chandelier hanglamp gecreëerd werd tot de dag van vandaag is zeer bewust gekozen voor de onafhankelijkheid van hun ontwerpen en van het merk Brand van Egmond. De ontwerpers zijn nooit afgeweken van hun werkwijze en zijn zelf nog zeer nauw betrokken bij de creatie van hun producten. Sinds 2015 ligt deze verantwoordelijkheid enkel nog bij William Brand nadat het duo heeft aangegeven hun wegen te zullen scheiden.

Handgemaakt, stuk voor stuk, is geen één armatuur van Brand van Egmond zoals zijn voorganger. De toch al unieke kunstobjecten genieten bij de creatie de artistieke vrijheid van hun scheppers. Grof industrieel materiaalgebruik is gecombineerd met de subtiliteit van de emotie die in de ontwerpen terug is te vinden. De kracht waarmee de emotie keer op keer in het design wordt aangebracht illustreert de klasse die Brand van Egmond vertegenwoordigt.

Een voor Brand van Egmond kenmerkend armatuur is de Hollywood. De takken van het armatuur doen denken aan die van een uitgedroogde boom op de savanne en tonen de fragiliteit van de natuur. Het lichtbeeld wat de lamp afgeeft doet echter vermoeden dat het armatuur tot leven komt. De takken worden door het licht geprojecteerd op de achtergrond en geven de takken een nieuwe functie en daarmee een tweede leven.

LightBrands is officieel dealer van het merk Brand van Egmond

Als officiële dealer van Brand van Egmond kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Brand van Egmond van toepassing. Heeft u vragen over één van de Brand van Egmond lampen of over de toepassing van dit product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.