Artemide

Artemide

Het Italiaanse merk Artemide werd in 1959 opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een grote speler in de wereld op het gebied van designlampen en verlichting. Een van de bekendste series van Artemide zijn de Tolomeo, Nur, Melampo, Talo en Tizio lampen. Al deze series uit het assortiment van Artemide zijn ontworpen door Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina, dit duo neemt een groot aantal ontwerpen van Artemide voor hun rekening.

Artikelen 1 tot 50 van 272 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 50 van 272 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artemide thinks green

Artemide staat voor duurzame ontwikkeling. Bij elke stap in het productieproces van de lampen wordt er gecontroleerd welke impact het product kan hebben op het milieu, van productie tot het einde van zijn levenscyclus. Daarnaast houdt Artemide verlichting rekening met het verminderen van het energieverbruik. Zo introduceren zij steeds meer verlichtingsarmaturen met de LED technologie. Het jongste voorbeeld hiervan is de Artemide Demetra. De Demetra serie is ontworpen door Naoto Fukasawa en maakt gebruik van een 10 watt LED lichtbron die volledig dimbaar is. Deze serie mag gezien worden als een geupdate versie van de huidige Tolomeo serie.

Filosofie van Artemide

De verlichting van Artemide is gebaseerd op mens en zijn welzijn. Ook wel de "The Human Light" filosofie genoemd. Dit houdt in dat bij alle verlichtingsarmaturen rekening wordt gehouden met de behoeften van de mens en zij hiermee de kwaliteit van het leven willen verbeteren.

Artemide geen gewone lampen

Artemide lampen zijn meer dan alleen lampen. Het zijn ook design opbjecten met technische topprestaties. Dit in combinatie met flexibiliteit en aanpassingsvermogen en met de groots mogelijke visuele nauwkeurigheid en een minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Artemide bij LightBrands

LightBrands is officieel dealer van Artemide. Wilt u meer weten over een van de producten of bent u benieuwd welke Artemide lampen in de showroom zijn te bewonderen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 085 4890 360 of stel uw vraag via ons contactformulier. Is een product van Artemide voorradig? Dan geldt: Vandaag besteld = morgen in huis. Vanaf € 50,- GRATIS thuisbezorgd!