Foscarini Caboche


Dat de inspiratie voor het ontwerp van de Foscarini Caboche gebaseerd is op een parel armband zal u niet verbazen. Een Caboche is een juweel in elk interieur. Dit icoon is de bestseller van Foscarini en ontworpen door Patricia Urquiola & Eliana Gerotto. Foscarini beschrijft de lamp als licht en verfijnd. Dit ontstaat voornamelijk doordat de Foscarini Caboche een mozaik is van schitteringen en het licht in 360° rondom de lamp verspreidt. Dit zorgt voor een egale licht spreiding in de omgeving.


11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina

Kleuren

De Foscarini Caboche, ontworpen in 2005, komt er in een groot aantal verschillende varianten. Zo is er de keuze uit de kleuren goud en transparant. Dit zijn de kleuren van de parelvormige balletjes van de Caboche.


Foscarini Caboche hanglampen

Het eerste lid uit de Caboche familie was een hanglamp (media). Het mooie van een Foscarini Caboche hanglamp is dat deze rondom, naar boven en beneden licht geeft. Zo wordt de hele ruimte belicht en is het licht op tafel meer dan voldoende om bij te lezen. Nadat het ontwerp met open armen werd ontvangen kwamen er meer en meer varianten op de markt. Zo is de Caboche hanglamp tegenwoordig te verkrijgen in drie maten, te weten piccola (klein), media (middel) en grande (groot). Het kleinste model heeft een diameter van Ø 31 cm, het middelste model is 50 cm in doorsnee en de Foscarini Caboche grande heeft een diameter van Ø 70 cm. De Caboche piccola komt met een G9 fitting en mag maximaal gecombineerd worden met een 60 Watt lichtbron. De media en grande variant worden beide geleverd met een R7s fitting. Deze mogen respectievelijk gecombineerd worden met een 160 en 230 Watt lichtbron. Sinds 2014 is zowel de Caboche media als grande verkrijgbaar in dimbaar en niet dimbaar LED.


Bekijk hier alle Foscarini Caboche hanglampen.


Foscarini Caboche tafellamp

Bent je op zoek naar een tafellamp uit de Caboche serie? Dan is de keuze beperkt tot één model, verkrijgbaar met gouden of transparanten bollen. De Caboche Piccola tafellamp heeft een hoogte van 38 cm een een diameter van Ø 31 cm. Dit kleine Foscarini Caboche lampje kan gecombineerd worden met een G9 lichtbron van maximaal 48 Watt. Deze lamp komt standaard met een snoerdimmer.


Overige Foscarini Caboche modellen

Binnen de hele Caboche serie zijn er ook nog plafondlampen, wandlampen en vloerlampen te vinden. Deze zijn allen verkrijgbaar in de kleuren transparant en goud. De Caboche Soffitto (Italiaans voor plafond) is verkrijgbaar in één afmeting, namelijk Ø 50 cm. Bij de Caboche wandlampen en vloerlampen is er wel een keuze mogelijk tussen twee maten. Zo is de wandlamp er als piccola en als media verkrijgbaar. De Caboche vloerlamp is er ook in twee maten, media en grande.


Designers

De Foscarini Caboche is ontworpen door twee dames, Patricia Urquiola en Eliana Gerotto. Patricia, een geboren Spanjaard, heeft haar studie in Madrid gevolgd waar ze tevens werd begeleid door Achille Castiglioni (Flos). Eliana Gerotto, afkomstig uit Venetië, begon haar carrière in Milaan als graphic designer. In 2005 zijn beide samen gekomen en werd de Foscarini Caboche geboren.


Het merk Foscarini

Foscarini is een Italiaans designmerk dat in 1981 in Venetië werd opgericht. Naast de populaire Caboche familie heeft Foscarini ook andere bekende families uitgebracht zoals de Lumiere, Twiggy en Tress. Foscarini lampen worden ontworpen door verschillende gerenommeerde designers en jonge design talenten. Deze combinatie zorgt voor prachtige ontwerpen met veel creativiteit en kwaliteit. Ook deze series zijn in de showroom van LightBrands in Hillegom te bezichtigen.


LightBrands is officieel dealer van het merk Foscarini

Als officiële dealer van Foscarini kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Foscarini van toepassing. Heeft u vragen over de Foscarini Caboche of over de toepassing van dit product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.


Foscarini lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Foscarini lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.


LightBrands Showroom

Wilt u liever verlichting kunnen bekijken in een showroom? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als u wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.