Artemide Tolomeo

Artemide Tolomeo is één van de meest bekende en doorontwikkelde ontwerpen van Artemide. Het ontwerp van de eerste Artemide Tolomeo (Artemide Tolomeo Tavolo) dateert uit 1987 en komt uit de samenwerking tussen ontwerpers Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina.

Artikelen 1 tot 50 van 65 in totaal

per pagina

Artikelen 1 tot 50 van 65 in totaal

per pagina

Artemide Tolomeo design

Zoals al eerder genoemd stamt het design van de oorspronkelijke Artemide Tolomeo (Artemide Tolomeo Tavolo) uit 1987. Er mag wel gezegd worden dat de Tolomeo een ware klassieker is. Het ontwerp is van (Michele de Lucchi) en Giancarlo Fassina die hiermee in 1989 de Compasso d’Oro onderscheiding wonnen. Sinds het initiële ontwerp van de Artemide Tolomeo hebben beide designers niet stil gezeten en de ene na de andere Tolomeo-variant ontwikkeld. Zo zijn er Artemide Tolomeo-tafellampen, wandlampen, hanglampen, vloerlampen en plafondlampen. Het succes van de Tolomeo serie is voornamelijk te danken aan de grote mate van functionaliteit. Alle Tolomeo lampen (tafel-, vloer-, plafond- en wandlampen) zijn in hoogte te verstellen. Daarnaast draaien ze om hun eigen as (360° rond) en is de kop zo te stellen dat alles goed aangelicht kan worden. Deze functionaliteit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door het ingenieuze en gepatenteerde veer- en kabelsysteem. Dit veer- en kabelsysteem is ook meteen het meest kenmerkende element binnen het design van de Artemide Tolomeo.

Combineer er op los

Wat de Artemide Tolomeo lampen ook erg interessant maakt, is dat alles gecombineerd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van een tafelmodel een wandmodel te maken en vice versa. Zo kunt u bijvoorbeeld in een later stadium een wandbevestiging of Tafelklem bijbestellen om de functie van de lamp te veranderen.

Artemide Tolomeo hanglampen

Binnen de hele Artemide Tolomeo-serie zijn er drie verschillende hanglampen. Dit zijn de Tolomeo Due Bracci, Decentrata en de Mega Sospensione. Alle hanglampen zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig te monteren. Ook bij deze armaturen speelt functionaliteit een grote rol. Zo is de Due Bracci gemakkelijk in hoogte te verstellen, draait de lamp om zijn as en kunnen de armen los van elkaar bewogen worden. Een Due Bracci is perfect voor boven een lange tafel met een enkel lichtpunt. Artemide heeft ook de oplossing voor wanneer het lichtpunt niet direct boven uw tafel zit. Met de Tolomeo Decentrata lost u dit probleem eenvoudig op. De Artemide Tolomeo Decentrata is een, zoals de naam al doet vermoeden, een decentrale lamp. Zo heeft u alsnog een mooie lamp boven uw tafel, en mocht u de tafel verplaatsen, de Decentrata beweegt eenvoudig mee. Ook zijn de verschillende lampen met verschillende kapjes verkrijgbaar. De Tolomeo Due Bracci wordt geleverd met aluminium, satijn of perkamenten kappen. De Decentrata kan geleverd worden met een aluminium ring of een aluminium, satijn of perkamenten kap.

Bekijk hier alle Artemide Tolomeo hanglampen.

Artemide Tolomeo lampenkappen

Binnen de hele Tolomeo familie zijn er meerdere lampen die gecombineerd kunnen worden met een perkamenten of satijnen lampen kap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Artemide Tolomeo Mega vloerlamp. Ook zijn deze kappen los te bestellen om bijvoorbeeld de sfeer binnen uw interieur te veranderen of simpelweg omdat de “oude” kap op is. Alle kappen zijn in de afmetingen Ø 18, 24, 32, 36, 42 of 52 cm verkrijgbaar.

Bekijk hier alle Artemide Tolomeo lampenkappen.

Artemide Tolomeo tafellampen

De eerste Tolomeo was een tafellamp. Na het doorslaande succes van dit model is wat eerst een enkel product was uitgebreid tot een complete familie. Zo zijn er vier verschillende afmetingen tafellampen met aluminiumkapje, dit zijn de Tolomeo Tavolo, Tolomeo Mini Tavolo, Tolomeo Midi Tavolo en Tolomeo Micro Tavolo. Daarnaast is er nog een tafelmodel met een satijnen of perkamenten kapje van Ø 18 cm, dit is de Tolomeo Basculante Tavolo.

Bekijk hier alle Artemide Tolomeo tafellampen.

Artemide Tolomeo vloerlampen

De vloerlampen uit de Tolomeo serie zijn net als de tafellampen veelzijdig. Deze kunnen voorzien in sfeer doormiddel van diffuus licht of ondersteuning bieden bij het lezen door direct licht. Waar u ook voor kiest ze passen perfect in ieder interieur. Zo is de Tolomeo Mega vloerlamp erg geschikt om extra sfeer in huis te creëren.

Bekijk hier alle Artemide Tolomeo vloerlampen.

LED, halogeen of spaarlampen?

Binnen de gehele Artemide serie zijn er ook een hoop modellen die standaard met LED worden geleverd. Dit is een vaste LED module met een gemiddeld aantal branduren van 50.000. Dat LED zuiniger is dan gloei- of halogeenlamp licht is ook bij Artemide het geval. Artemide geeft aan dat 10 Watt ongeveer overeenkomt met een 100 Watt gloeilamp. Een besparing van wel 90%. De lichtkleur is 3000K (kelvin) wat ook wel warm wit licht wordt genoemd, echter is dit wel witter dan het licht van een gloei- of halogeenlamp (2700K). Mocht u geen LED willen, dan zijn ook alle Tolomeo’s verkrijgbaar met een kleine of grote draaifitting (varieert per model). Dit stelt u in staat een halogeen, retrofit LED of spaarlamp te monteren.

LightBrands is officieel dealer van het merk Artemide

Als officiële dealer van Artemide kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de e-mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Artemide van toepassing. Heeft u vragen over een Artemide Tolomeo of over de toepassing van een product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.

Artemide lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Artemide lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wilt u liever verlichting kunnen bekijken in een showroom? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als u wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.